iPhone 5s

De iPhone 5s

De eerste iPhone die Apple introduceerde was in 2007, de iPhone 2G. Al snel bleek de iPhone een schot in de roos voor het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino, Californië. Na het ongelooflijke succes van de ‘originele’ iPhone heeft Apple in de jaren erna steeds een vernieuwde iPhone uitgebracht en omdat de iPhone garant staat voor succes zal Apple deze gadget nog lang niet in de ijskast zetten.

2013 was het jaar dat Apple niet één maar twee nieuwe iPhone modellen introduceerde. Het topmodel tijdens de introductie in september 2013 was de iPhone 5s. Alle ogen waren gericht op de nieuwe kartrekker van Apple, maar ook werd er met smart gewacht op die andere nieuwkomer, de iPhone 5c. Dat de iPhone 5s op alle fronten verbeterd zou worden was min of meer wel duidelijk, want Apple brengt alleen producten op de markt waar ze honderd procent achterstaan.

Een nieuwe ervaring in een vertrouwd design
De eerste keer dat je de iPhone 5s onder ogen zal zien, zal je denken dat het de iPhone 5 betreft, maar niets is minder waar. Apple heeft het vertrouwde design gebruikt, zoals ze al vaker hebben gedaan maar je zal een hele nieuwe ervaring beleven zodra je met de iPhone 5s aan de slag gaat. De afmetingen en het gewicht doen niets voor elkaar onder en daarom is het voor veel mensen niet in te denken dat het de iPhone 5s betreft. Het enige herkenningspunt bij de iPhone 5s is de home knop. De home knop ziet er totaal anders uit, het heeft geen symbool meer en rondom de knop is een ring geplaatst welke dienst doet voor Touch ID, de identiteitssensor voor vingerafdrukken. Pas wanneer je met het toestel aan de slag gaat zal je merken hoe supersnel het werkt door de A7 chip met 64 bits architectuur.

Wederom een 8 megapixel camera, maar dan beter
Bij het lezen van de specificaties zal je denken dat Apple niets gedaan heeft aan de camera. Niets is minder waar de camera aan de achterkant heeft dan hetzelfde aantal megapixels als de iPhone 5 en iPhone 5c maar de camera is aanzienlijk verbeterd. Foto’s maken met de iPhone 5s is een hele nieuwe ervaring en het kan bijna niet mis gaan als je een foto neemt met de 8 megapixel iSight camera. Apple heeft nieuwe slimme functies toegevoegd aan de camera app, zoals de Burst-Modus en een True Tone Led flitser. Met de Burst-Modus kun je elke actie vastleggen, in deze modus schiet de iSight camera tien foto’s per seconde, zo hoef je geen enkel actie moment meer te missen. De True Tone Led flitser zorgt ervoor dat de juiste flitsintensiteit gebruikt wordt. De True Tone Led flitser heeft een witte en een amberkleurige led waarmee meer dan duizend unieke combinaties gemaakt kunnen worden om de foto te voorzien van het juiste licht.

Een netwerkdekking als deze heb je nog nooit ervaart
iphonesIeder iPhone die op de markt komt heeft weer iets unieks waardoor het toestel ongelooflijk populair wordt bij de consumenten. De iPhone 5s is voor zien van 64 bits chip en Touch ID. Maar er is meer, de iPhone 5s heeft een betere netwerkdekking dan ooit. Steeds meer netwerkproviders in Nederland ondersteunen de 4G van de iPhone 5s en daardoor kun je gebruik maken van de hoge down- en uploadsnelheid.

Elke iPhone 5s gaat voor Goud!
De iPhone 5s is leverbaar in drie kleur opties. Maar het maakt niet uit welke kleur optie je kiest want elke iPhone 5s gaat voor goud. De kleur opties die je hebt als je de iPhone 5s wilt hebben zijn Space Grey, Silver en Gold. Met de gouden kleur is Apple ook trendsetter want steeds meer smartphone fabrikanten bieden deze kleur mogelijkheid aan bij hun smartphones. Voor welke kleur goud ga jij?