Over Apple

Apple’s eigen manier

Apple is een Amerikaanse producent van diverse high-tech consumentenelektronica. Het bedrijf is onder meer bekend van de Macbook, de iPod en natuurlijk van de huidige populaire iPhones en iPads. Het bedrijf is gevestigd in Cupertino, Californië aan de Westkust van de Verenigde Staten. Oprichter Steve Jobs e zijn medewerkers hebben er vanaf het begin van Apple een eigen manier op na gehouden. Functioneel en gebruiksgemak staan bij de producten van Apple altijd bovenaan. Door de jaren heen heeft Apple een groep van vele trouwe gebruikers opgebouwd. De populariteit begon te groeien sinds de lancering van de eerste Mac computers en explodeerde toen Apple de eerste iPod lanceerde. De iPod heeft gezorgd voor een zeer succesvolle opkomst van het merk en sindsdien is het succes van Apple alleen nog maar groter geworden.

De Apple iPhone
iphonesNa het succes van de iPod gingen er vele geruchten over mobiele apparaten van Apple. In 2007 was het dan eindelijk zo ver, Apple lanceerde haar eerste iPhone. Deze eerste iPhone 2G was aanvankelijk alleen in Amerika beschikbaar tegen een hoge prijs en werd alleen onder de echte Apple fans een groot succes. De Apple iPhone 3G werd in 2008 gelanceerd en ook Nederland kon van deze smartphone gaan genieten. Deze zeer populaire iPhone werd een jaar later opgevolgd door de iPhone 3GS waarbij de S staat voor speed, snelheid. Deze smartphone was in alle opzichten verbeterd. Het succes bleef aan met de komst van de iPhone 4, de grootste stap in de geschiedenis van de iPhone. Dit toestel kreeg een Retina Display en werd stukken sneller. Dit toestel werd opgevolgd door de iPhone 4S, deze smartphone wordt op dit moment nog steeds verkocht. Met de iPhone 5 vond naast verbetering ook verandering in het uiterlijk van het toestel plaats. De iPhone 5 werd opgevolgd door de iPhone 5S, weer een groot succes. Ook de iPhone 5C kwam op de markt, Apple’s eerste middenklasse toestel. In het najaar mogen we na deze grote successen dan ook eindelijk de iPhone 6 verwachten. De iPhone staat bekend om een gevoelig scherm. De iPhone verzekeren is dan ook zeer belangrijk!

iOS, de AppStore en iTunes
Voor de iPhone is uitstekende hardware altijd een uitgangspunt geweest voor Apple. Daarnaast is de eigen iOS software net zo belangrijk. iOS is het besturingssysteem van Apple dat zorgt voor de juiste integratie van alle mogelijkheden van de iPhone. Apple staat erom bekend een eigen visie op na te houden, ook voor haar eigen besturingssysteem is dit het geval. Het is een ervaring om een iPhone met iOS voor het eerst te gebruiker. Vele gebruikers willen ook niets anders meer. De iPhone toestellen staan bekend om hun prettige bediening die zorgen voor een optimale smartphone ervaring. De iPhone is naar eigen wensen en smaak uit te breiden met diverse apps. De AppStore is het centrum van alle beschikbare iPhone apps. Veel apps zijn gratis maar ook kan er een kleine vergoeding worden gevraagd. De AppStore wordt door Apple volledig gecontroleerd zodat er geen schadelijke software op de iPhone terecht kan komen. Het aantal apps blijft alsmaar groeien en worden massaal gedownload. Naast de AppStore is er ook iTunes. Iedere iPhone werkt samen met dit gratis muziek en datamanagement programma van Apple. Muziek, films, gegevens en contactpersonen worden via iTunes uitgewisseld en opgeslagen op de Mac of computer. Daarnaast wordt de laatste software update van iOS hiermee automatisch geüpdate.

De toekomst
appleDe iPhone is ongekend populair en de verwachting is dat dit in de toekomst zo zal blijven. De kracht van de Apple iPhone is dat het toestel gebruiksvriendelijk is. Daarnaast heeft de consument een duidelijk overzicht. Altijd zijn er 1 of 2 modellen op de markt en opvolgers komen uit op gezette tijden. De smartphone heeft verder zijn eigen bekende uitstraling zonder gekke specificaties. Ieder jaar gebeurt weer hetzelfde, een nieuwe iPhone verschijnt en na verloop van tijd doemen de geruchten over een opvolger alweer op. Op dit moment doen vele geruchten over de iPhone 6 de ronde. Dit toestel zal dit najaar worden gelanceerd en zal volgens de verwachting wederom een daverend succes zijn.