Iphone 4S toestelinformatie
iphone 4s 3De eerste iPhone die Apple introduceerde was in 2007, de iPhone 2G. Al snel bleek de iPhone een schot in de roos voor het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino, Californië. Na het ongelooflijke succes van de ‘originele’ iPhone heeft Apple in de jaren erna steeds een vernieuwde iPhone uitgebracht en omdat de iPhone garant staat voor succes zal Apple deze gadget nog lang niet in de ijskast zetten.

In 2011 introduceerde Apple alweer de 5de generatie, de iPhone 4s. Na het succes van de iPhone 4, heeft Apple ervoor gekozen om de iPhone 4 nog beter te maken. Het uiterlijk van het toestel is identiek aan zijn voorganger maar intern heeft Apple het één en ander aangepast waardoor de iPhone 4s interessant genoeg is om juist te kiezen voor de nieuwe iPhone.

Identiek tijdloos maar strak design
De voorganger van de iPhone 4s was een enorme verandering ten opzichte van de voorgaande generaties van de iPhone. De iPhone 4s heeft het identieke tijdloze design van de iPhone 4, het heeft exact dezelfde afmetingen en er is daadwerkelijk niets aan het design veranderd. Apple heeft er bewust voor gekozen om niets aan het design te veranderen, want waarom iets veranderen als het al goed en tijdloos is. De iPhone 4 was een nog nooit vertoond uiterlijk bij een smartphone en de meeste consumenten vinden het design tijdloos en strak dat Apple zich heeft kunnen concentreren op het verbeteren van de hardware en de software, in plaats van zich te focussen op een nieuw uiterlijk.

5 elementen voor één camera
iphone 5 3Het is aan de buitenkant niet te zien maar de cameralens aan de achterzijde van het toestel bestaat uit 5 elementen. Apple heeft er alles aangedaan om de camera, die steeds belangrijke wordt bij een smartphone te verbeteren. Er is niet alleen een extra element aan de cameralens toegevoegd, ook heeft Apple de megapixels verhoogd naar 8 en de iSight camera bevat een aantal slimme functies. De foto’s die gemaakt worden met de iSight camera van de iPhone 4s hebben een resolutie van 3264 bij 2448 pixels, je hebt helemaal geen digitale fotocamera meer nodig als je in het bezit bent van de iPhone 4s. De lens die Apple gebruikt heeft een diafragma van f/2.4 waardoor je ook in slechte lichtomstandigheden goede foto’s kunt schieten. De iSight camera is niet revolutionair maar je kunt er wel geweldige foto’s mee maken.

Beter bereik waar je ook bent
Bij de iPhone 4 kwamen er ontzettend veel klachten bij Apple binnen over het bereik met de smartphone. De antenne zou volgens de gebruikers van de iPhone 4 niet naar behoren werken. Apple heeft dit probleem direct onderhanden genomen en heeft de iPhone 4s voorzien van twee antennes waardoor je overal in de wereld bereik hebt. Apple heeft de software met betrekking tot de antennes ook aangepast, nu wordt automatisch het beste signaal opgepakt waardoor je altijd bereikbaar zal zijn. Bij de iPhone 4 zaten de antennes direct naast elkaar, bij de iPhone 4s heeft Apple de antennes verder uit elkaar geplaatst, waardoor de signalen beter binnenkomen.

Opslagcapaciteit verhoogd
De iPhone 4 is alleen verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 16GB en 32GB. Apple heeft de opslagcapaciteit voor apps, muziek, foto’s en andere bestanden bij de iPhone 4s verhoogd. Het toestel is verkrijgbaar in drie opslagcapaciteiten 16GB, 32GB en 64GB. Het is belangrijk om de juiste opslagcapaciteit te kiezen bij de iPhone, omdat je de opslagcapaciteit niet kunt uitbreiden zoals dit wel kan bij de meeste andere smartphones.