Survival of the fittest; wat overleeft een iPhone 7 wel en niet?

0

iPhone kaput‘Een nieuwe telefoon, een nieuw excuus om dingen kapot te maken’ lijkt het credo te zijn van menig YouTuber. Na het verschijnen van de iPhone 7 schieten de video’s waarin de gloednieuwe telefoon aan bizarre tests onderworpen wordt als paddenstoelen uit de grond. Alle video’s hebben dezelfde hamvraag: ‘Is de iPhone 7 nu écht zo stevig en onvernietigbaar als Apple beweert of is dit louter een verkooppraatje?’ Wij zijn op onderzoek uitgegaan en presenteren je bij deze het vonnis: wat kan de iPhone 7 wél hebben en wat overleeft je nieuwste aanwinst juist níet?

De Hamertest
Zoals de naam al suggereert, wordt de iPhone 7 in deze test onderworpen aan een aantal flinke klappen met een hamer – een klassieker in de telefoonmartelwereld. Helaas komt de nieuwste iPhone er niet met zonder schrammen vanaf – integendeel, het scherm overleeft de Hamertest bij lange na niet. Hoewel een hamer en een iPhone dus niet zo’n goede combinatie zijn, is het onwaarschijnlijk dat dit problemen zal opleveren in het dagelijks gebruik van je iPhone.

De Watertest
Apple prijst de iPhone 7 aan als een waterdicht toestel. Dit is goed nieuws voor veel gebruikers, want een ongeluk zit in een klein hoekje – denk aan een telefoon die in bad valt, of in het toilet. Doorgaans betekent waterschade dat je je telefoon meteen naar de reparateur kan brengen, maar als we de Amerikaanse tech-gigant mogen geloven, is er in dat geval bij de iPhone 7 niks aan de hand. En jawel, Apple maakt haar belofte waar: de iPhone overleeft een duik in het toilet, een glas en zelfs de zoute zee met gemak!

De Buigtest
Het overkomt de besten – je laat je telefoon op de bank liggen, je let even niet op en je gaat er pardoes bovenop zitten. Het resultaat: een kapot toestel. Dit zal bezitters van een iPhone 7 echter niet snel gebeuren, dankzij het zeer stevige frame. Hoewel de telefoon niet doormidden zal breken, komt de iPhone 7 niet helemaal schadeloos van de Buigtest af. Buiging kan er namelijk wel voor zorgen dat de lijm van het toestel aangetast wordt, wat ertoe kan leiden dat de waterresistentie van de iPhone achteruit gaat.

De Hoogtetest
Het laten vallen van smartphones staat stipt op nummer 1 in de lijst van de meest voorkomende ongelukken. Met een beetje pech valt het toestel net op de verkeerde manier, met een kapot scherm of een kapotte camera als gevolg. Een uitgebreide hoogtetest mag dan ook niet ontbreken in dit rijtje! Een aantal YouTubers maakten de nieuwste iPhone vast aan een drone, om hem vervolgens van honderden meters hoogte te laten vallen. Probeer dit echter niet thuis – het scherm overleefde de val niet. Echter, kunnen we Apple dit echt kwalijk nemen vanaf deze enorme hoogte? Bovendien hadden de achterkant van het toestel en de camera geen schrammetje! Hieruit blijkt dat we toch met een buitengewoon stevige telefoon te maken hebben.

Het Vonnis
De iPhone 7 slaagde met vlag en wimpel voor de Watertest, terwijl de Buigtest slechts minieme schade toebracht. Het scherm van de telefoon overleefde de Hoogtetest helaas niet, maar de kans is uiteraard zeer klein je telefoon in het dagelijks leven van honderd meter hoogte naar beneden valt. Hetzelfde geldt voor de Hamertest – het scherm ligt na een paar flinke klappen aan diggelen, maar dit zal geen problemen opleveren bij normaal gebruik. Echter, al is het toestel nog zo stevig en het hoesje nog zo beschermend, het is helaas onmogelijk om de kans op schade voor honderd procent uit te sluiten. In dat geval kan een goede reparateur je in de meeste gevallen uit de brand helpen. Uiteraard is de aanschaf van een andere telefoon ook een optie. Aangezien de iPhone 7 de bovenstaande testen goed heeft doorstaan, zal het echter moeilijk worden om een nóg stevigere telefoon te vinden!

Delen

Over de schrijver

Sophie Middelkamp

Hallo! Ik ben Sophie Middelkamp. Ik werk als internet marketeer, gespecialiseerd in de telecom en vakantie niches. Doordat ik veel contacten heb in de telecom branche ben ik op de hoogte van de laatste geruchten. Deze geruchten en nieuwsberichten deel ik op kopeniPhone.com zodat jullie deze kennis ook kunnen opdoen. Daarnaast zoek ik de beste iPhone aanbiedingen uit zodat je altijd de beste prijs betaald!

Reageren op het bericht

*

essay writer
write my essay canada
english essay help online