We kunnen in deze moderne eigenlijk niet meer zonder onze Smartphone. Overal waar we naar toe gaan wordt de smartphone meegenomen en op zich is dat wel begrijpelijk. Het is een handig ding, niet in de laatste plaats omdat we er het internet mee op kunnen. Tegenwoordig kost een mobiel abonnement met internet zeer weinig dus iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone. En er zijn tegenwoordig veel websites waar je bijvoorbeeld abonnementen voor sim only vergelijken kunt. Maar een nadeel van de smartphone is dat mensen er heel veel privacygevoelige informatie op bewaren. Al die informatie is in principe toegankelijk voor anderen die in het bezit komen van je Smartphone en graag van alles over je te weten willen komen.
Schermvergrendeling gebruiken
Zorg ervoor dat altijd de schermvergrendeling is ingesteld. Het instellen van de schermvergrendeling is eigenlijk het eerste wat je moet doen om je Smartphone te beveiligen op het moment dat je deze even niet gebruikt. Zo goed als alle Smartphones zijn tegenwoordig te beveiligen met een wachtwoord. Maar het probleem is dat veel mensen geen wachtwoord instellen of het wachtwoord volgens de fabrieksinstellingen gebruiken. Maar dat zijn over het algemeen wachtwoorden die bijzonder voor de hand liggen, zoals bijvoorbeeld 1234 of 0000. Voor iemand die je Smartphone heeft ontvreemd of gewoon heeft gevonden en toegang wil tot je gegevens, is het dan kinderspel om in te loggen. Gewoon een aantal standaardwachtwoorden proberen die veel worden gebruikt en klaar is Kees. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, aan te raden is omdat direct na de aanschaf, voor ingebruikneming van je nieuwe Smartphone het wachtwoord te wijzigen.
Goed wachtwoord gebruiken
Gebruik lange wachtwoorden waar kleine letters, hoofdletters, leestekens en cijfers in voorkomen. Zo is het wachtwoord moeilijk te kraken die lieden die graag je privégegevens willen bekijken. Maar gebruik ook lange, goede wachtwoorden voor al je accounts op de Smartphone die toegankelijk zijn via een wachtwoord. Zorg er dan voor dat je steeds verschillende wachtwoorden gebruikt. Je zou thuis in een schrift bijvoorbeeld al je wachtwoorden fysiek kunnen bewaren, mocht je op een gegeven moment een van de wachtwoorden vergeten.
Programma om apps en applicaties te beveiligen
Naast het standaard instellen van een wachtwoord voor je apps en accounts op de Smartphone zijn er ook speciale programma’s te verkrijgen waarmee je nog beter de privegevens op je Smartphone beschermen kunt. De wachtwoorden die je invoert worden dan ook nog eens een keer versleuteld zodat ze zeer moeilijk tot niet zijn te achterhalen.