Nieuwe iPhone kopen? Dit is waar je allemaal op moet letten

0

Is jouw huidige iPhone aan vervang toe? Of loopt binnenkort jouw abonnement af en wil je weer een nieuwe iPhone? Dan wordt het hoog tijd om je eens goed te verdiepen in de mogelijkheden die er allemaal zijn. Een nieuwe iPhone kopen doe je namelijk niet zomaar. Je wilt een weloverwogen beslissing maken voordat je een nieuw toestel aanschaft. Maar waar moet je dan precies op letten? We leggen het je graag uit.

Nieuw, tweedehands of refurbished?

Dat je een nieuwe iPhone nodig hebt is inmiddels duidelijk, maar kies je dan voor een gloednieuwe iPhone, een tweedehands of een refurbished iPhone? Een hele nieuwe iPhone lijkt misschien de meest verstandige keuze, omdat je deze dan nieuw uit de verpakking kunt halen en je er zeker van bent dat er niks mis is met het toestel. Echter, het taboe dat rust op tweedehands of refurbished telefoons dat de kwaliteit niet goed zou zijn hoeft helemaal niet waar te zijn. Zeker niet bij een iphone refurbished. Deze wordt namelijk volledig gecontroleerd voordat deze aangeboden wordt aan de consument. Blijkt tijdens deze controle dat bepaalde onderdelen niet naar behoren werken? Dan worden deze eerst vervangen. Daarom hoef je er niet bang voor te zijn dat het toestel niet goed werkt. Bovendien krijg je bij aanschaf van een refurbished iPhone 24 maanden garantie. Mocht er dus toch iets met het toestel aan de hand zijn, dan kun je gebruik maken van de garantie.   

Het model

Vervolgens kun je gaan kijken naar de modellen iPhones. Apple heeft inmiddels best wat toestellen op de markt gebracht en hoe nieuwer het toestel, hoe duurder. Het is dus afhankelijk van hoe groot jouw budget is en of je perse de allernieuwste versie wilt hebben, of dat een toestel dat al iets langer geleden uitgebracht is ook oké is. Natuurlijk heeft elk model ook zijn eigen specificaties. De camera wordt bijvoorbeeld steeds beter, maar iPhones van nu zijn bijvoorbeeld over het algemeen ook waterdicht. Oudere iPhones zijn dit niet. 

De kleur

Natuurlijk wil het oog ook wat. Dus als je eenmaal het model hebt uitgezocht kun je kijken welke kleur je wilt hebben. Heb je de iPhone meestal in een telefoonhoesje? Dan maakt de kleur waarschijnlijk niet zoveel uit. Mits je een doorzichtig hoesje hebt waar je de kleur doorheen kunt zien. Wat je in je achterhoofd zou kunnen houden is dat de vraag naar witte en zwarte iPhones over het algemeen groter is. Mocht je de iPhone later willen doorverkopen gaat dit dus makkelijker dan wanneer je een iPhone hebt van een andere kleur. 

Het geheugen

De opslagcapaciteit is ook iets waar je nog rekening mee moet houden. Als je al je foto’s en video’s opgeslagen wilt hebben op jouw iPhone en daarnaast ook veel apps en games download, dan is het verstandig om voor een iPhone te kiezen met veel geheugen. Houdt er alleen wel rekening mee dat een iPhone met veel geheugen over het algemeen ook iets duurder is dan iPhones met minder opslagcapaciteit.

Delen

Over de schrijver

Sophie Middelkamp

Hallo! Ik ben Sophie Middelkamp. Ik werk als internet marketeer, gespecialiseerd in de telecom en vakantie niches. Doordat ik veel contacten heb in de telecom branche ben ik op de hoogte van de laatste geruchten. Deze geruchten en nieuwsberichten deel ik op kopeniPhone.com zodat jullie deze kennis ook kunnen opdoen. Daarnaast zoek ik de beste iPhone aanbiedingen uit zodat je altijd de beste prijs betaald!

Reageren op het bericht

*

essay writer
write my essay canada
english essay help online