De grootste ergernissen op het gebied van telefonische bereikbaarheid

0

Tegenwoordig willen we het liefst alles zo snel en simpel mogelijk. En dat geldt ook op het gebied van telefonie. Want als we een bedrijf bellen, willen we niet ook nog een kwartier moeten wachten voordat we iemand aan de lijn krijgen. Zeker niet als we even snel een telefoontje in onze pauze willen plegen. Maar helaas gebeurt dit wel heel vaak. Daarnaast zijn er ook nog een hoop andere ergernissen die we tegenkomen op het gebied van telefonie. Bedrijven kunnen dit echter eenvoudig oplossen.

Wees bereikbaar via meerdere kanalen

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de Nederlandse consument optimale bereikbaarheid het meest belangrijk vindt. Voor een lange tijd in een wachtrij staan, wekt dit een hoop ergernis op. Dit kan je als bedrijf eenvoudig oplossen door meerdere lijnen te gebruiken. Denk hierbij niet alleen aan de telefoon, maar geef als bedrijf aan dat je ook bereikbaar bent via de e-mail of social media. In dit geval zal je wel personeel moeten inzetten die ook deze kanalen steeds in de gaten houden, zodat er ook hier een snelle reactietijd is.

 

 

 

De gewenste reactietijd

Een ander hekel punt op het gebied van telefonische bereikbaarheid is de snelheid waarmee een oproep beantwoord wordt. De gewenste reactietijd over het algemeen is vijftien tot twintig seconden. Het meest ideale scenario zou dan ook zijn dat er een systeem aanwezig is dat wanneer de werknemer niet in staat is om de telefoon snel genoeg op te nemen, de  oproep gelijk doorgeschakeld wordt naar de volgende persoon. Lukt dit niet? Dan is het in ieder geval goed om de persoon aan de andere kant van de lijn in ieder geval te laten weten hoeveel wachtenden er nog zijn.

 

 

 

Het belang van bereikbaarheid

Voor een bedrijf is goede bereikbaarheid een van de grootste prioriteiten. Zo loop je minder risico om (potentiële) klanten te verliezen. In de zorg heeft goede bereikbaarheid een hele andere belangrijke reden, namelijk de veiligheid van de patiënten. Huisartsen moeten namelijk altijd bereikbaar zijn voor spoedgevallen. In dit geval is het een goede optie om Advitronics Telecom in te schakelen. Zij bieden oplossingen voor optimale bereikbaarheid. Denk hierbij aan het managen van de wachtrijen, uitgebreide monitoring van het telefoonverkeer via rapportages en de mogelijkheid voor bellen via VoIP.  

Delen

Over de schrijver

Sophie Middelkamp

Hallo! Ik ben Sophie Middelkamp. Ik werk als internet marketeer, gespecialiseerd in de telecom en vakantie niches. Doordat ik veel contacten heb in de telecom branche ben ik op de hoogte van de laatste geruchten. Deze geruchten en nieuwsberichten deel ik op kopeniPhone.com zodat jullie deze kennis ook kunnen opdoen. Daarnaast zoek ik de beste iPhone aanbiedingen uit zodat je altijd de beste prijs betaald!

Reageren op het bericht

*

essay writer
write my essay canada
english essay help online