Tweedehands iPhone kopen

0

Je wilt graag een iphone, maar een nieuwe kopen ligt boven je budget. Je hebt dan twee opties. Of je kiest een abonnement waar je een iphone bij krijgt. Al moet je dan wel vaak bijbetalen en als je het omrekent betaal je de iphone gewoon terug. Of je koopt een tweedehands iphone, dit zal je een hoop schelen! In dit artikel geef ik je daarom een paar goede tips, waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands iphone.

Tweedehands iphones zijn er een hoop te vinden. Dit komt omdat de vraag enorm is en daardoor is de prijs voor een tweedehand iphone nog steeds best prijzig. Tenzij je voor een oud model gaat, dan kan de prijs nog wel meevallen. Over het algemeen liggen de prijzen voor kopers en verkopers redelijk hoog. Toch is het belangrijk dat je je niet laat leiden door een (te) mooie prijs online of een prachtig verkooppraatje. Hou je ogen altijd goed open en denk en nog een nachtje overna, zo voorkom je dat je een miskoop doet en alsnog een hoop geld kwijt bent. Lees op telefoonievergelijker.nl andere handige tips waar je op moet letten bij het kopen van een telefoon.

Let op het activeringsslot

Wanneer je een tweedehands iphone wilt kopen is het als eerste belangrijk om het activeringsslot te controleren. Dit wordt namelijk bij diefstal ingeschakeld en wanneer dat het geval is, is de iphone onbruikbaar. Je kunt dit eenvoudig zelf controleren door het toestel aan te zetten en te ontgrendelen. Krijg je een startscherm met apps te zien dan is het activeringsslot niet actief. Mocht de telefoon niet ontgrendelen, dan is de kans groot dat je een gestolen exemplaar in je hand hebt. Een andere manier om te controleren of het om een gestolen of legale iphone gaat is het serienummer van de iphone controleren. Dit wordt ook wel het IMEI-nummer genoemd.

Controleer de telefoonfuncties

Wanneer de telefoon is ontgrendeld kijk dan ook of alle andere telefoonfuncties goed werken. Denk aan de camera (voor- en achterzijde), bluetooth, wifi, bellen, gps en de luidspreker of andere zaken die jij persoonlijk veel gebruikt. Door een paar dingen te checken kun je meteen de staat van de telefoon zien. Is deze traaf, snel of loopt de telefoon vast? Dan kun je misschien beter voor een ander model gaan.

Test de knoppen

Een veel voorkomend probleem van kapotte iphones zijn de knoppen. Met name de homebutton wil nog wel eens kapot gaan na veelvuldig gebruikt te zijn. Test de homebutton daarom goed uit. Druk er zachtjes op, maar ook eens wat harder, hierdoor merk je wat de staat is van de knop. Kijk ook of de dubbel klik functie goed werkt van de homebutton, hiermee kun je navigeren.

Test de batterij

Een ander veel voorkomend mankement bij iphones is dat de batterij nog maar kort mee gaat. Je kunt dit natuurlijk niet zelf uit gaan testen. Maar hier is gelukkig een handige oplossing voor in de instellingen van de iphone. Ga naar de instellingen -> algemeen -> gebruik -> batterijgebruik. Hier kun je de gemiddelde batterij duur zien van het toestel. Afhankelijk van het type iphone en hoe oud het model is, is er een bepaalde tijd voor de batterij duur. Het is logisch dat wanneer de batterij duur maar kort is, het toestel ook niet veel meer waard is.

Delen

Over de schrijver

Sophie Middelkamp

Hallo! Ik ben Sophie Middelkamp. Ik werk als internet marketeer, gespecialiseerd in de telecom en vakantie niches. Doordat ik veel contacten heb in de telecom branche ben ik op de hoogte van de laatste geruchten. Deze geruchten en nieuwsberichten deel ik op kopeniPhone.com zodat jullie deze kennis ook kunnen opdoen. Daarnaast zoek ik de beste iPhone aanbiedingen uit zodat je altijd de beste prijs betaald!

Reageren op het bericht

*

essay writer
write my essay canada
english essay help online