Recordwinst voor Apple

0

Al jaren is Apple een enorm winstgevend bedrijf. Jaar op jaar worden de bedrijfsresultaten beter en de miljardenwinsten vliegen ons om de oren. Apple heeft de afgelopen jaren een grote groep die-hard fans achter zich weten te scharen die steeds weer kiezen voor het nieuwste model of een extra Apple product en het niet erg vinden om daar de hoofdprijs voor te betalen. Van in eerste instantie alleen MAC computers, naar de eerste populaire MP3 speler: de iPod. Vervolgens is de revolutionaire iPhone op de markt gekomen, vervolgens Apple TV, de iPad en inmiddels is er zelfs een Apple Watch gelanceerd. Steeds producten die kwalitatief erg goed zijn, een optimale gebruiksvriendelijkheid hebben en een strak en vloeiend ontwerp hebben. Aan deze succesformule lijkt nog geen eind te komen, dus de grote vraag is: Wat is de volgende markt die Apple wil gaan veroveren? Wij denken dat een actioncam als GoPro een logische stap zou zijn, maar geruchten over een auto van Apple doen ook al geruime tijd de ronde. Wat voor product het ook zal zijn, waarschijnlijk gaat het weer enorm succesvol worden en de winst nog verder vergroten.

Over het eerste kwartaal van 2015 heeft Apple in ieder geval weer een zeer sterke prestatie neergezet door een omzet van maar liefst 58,01 miljard dollar te maken. Een stuk lager dan het vorige kwartaal, waar maar liefst 74,6 miljard werd omgezet door de introductie van de iPhone 6, maar een mooi resultaat voor Q1 aangezien dit maar liefst 27% hoger is dan hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Over dit bedrag van 58,01 miljard wordt een winst gemaakt van maar liefst 23%. Dat komt neer op circa 13,6 miljard en maakt het eerste kwartaal van 2015 tot de tweede hoogste winst in een kwartaal ooit voor Apple. Voorspellingen voor het komende kwartaal zijn moeilijk te maken omdat de piekverkoop van de iPhone 6 inmiddels wel voorbij is, maar de Apple Watch wel in de verkoop gaat. Afhankelijk van de populariteit van de Apple Watch kan de winst van Apple het komende kwartaal in ieder geval weer een flinke boost krijgen.

Delen

Over de schrijver

Sophie Middelkamp

Hallo! Ik ben Sophie Middelkamp. Ik werk als internet marketeer, gespecialiseerd in de telecom en vakantie niches. Doordat ik veel contacten heb in de telecom branche ben ik op de hoogte van de laatste geruchten. Deze geruchten en nieuwsberichten deel ik op kopeniPhone.com zodat jullie deze kennis ook kunnen opdoen. Daarnaast zoek ik de beste iPhone aanbiedingen uit zodat je altijd de beste prijs betaald!

Reageren op het bericht

*

essay writer
write my essay canada
english essay help online