Portofoons vs mobiele telefoons

0

De portofoons van nu lijken allang niet meer op de walkie talkies van vroeger. Met deze gadget kon je vroeger alleen maar spraakberichten versturen, ook was het bereik minder groot. Nu is dat wel anders. Naast de gewone portofoons, zijn er ook smartportofoons verkrijgbaar waarmee je zelfs tekstberichten kunt versturen en kunt videobellen. Daarin lijkt deze gadget best veel op een smartphone. Maar wat is nou eigenlijk handiger?

Providers en netwerken

Om telefoontje te krijgen en te plegen en berichten te versturen met je mobiele telefoon, heb je natuurlijk een provider nodig. Hier betaal je kosten voor in de vorm van een maandelijks abonnement. Wel ben je aan het verbruik van je pakket verbonden, bijvoorbeeld hoeveel internet je per maand kan gebruiken. Bij een smartportofoon werk dit net iets anders. Hier maak je verbinding via een Smart Portofoon platform om berichten te versturen. Dit is echter iets anders dan het Entropia netwerk, deze heeft namelijk minder bereik en ook het aantal groepen dat je kan gebruiken is beperkter. Dit netwerk geldt voor de traditionele portofoons. Met het Smart Portofoon platform heb je dus niet alleen een portofoon met landelijke dekking, maar ook internationale dekking is mogelijk. Neem contact op met de specialist voor de kosten.

 

 

 

 

Specifiek gebruik

Op een smartphone zitten ontzettend veel functies. De tijd dat we er alleen maar mee belden is allang voorbij. Als je kijkt naar de functies van een smartportofoon is dit rijtje al een stuk minder. Met dit apparaat kan je prima spraak- en tekstberichten versturen en contact leggen via video, maar met het oog op entertainment is het niet bepaald een smartphone. Ook de vorm van het apparaat is veel logger. Je kunt dus wel stellen dat een smartportofoon voor heel specifiek gebruik is. Bijvoorbeeld bij evenementen, op de bouwplaats en bij outdoor activiteiten.

 

 

 

 

Veelzijdige apparaten

Zowel een smartportofoon als een smartphone kunnen op vele manieren ingezet worden. Dankzij de videofunctie kun je bijvoorbeeld een smartportofoon ook als babyfoon gebruiken. De instellingen kan je zo aanpassen dat je alleen het geluid hoort en de beelden ziet vanuit de babykamer. Tel daar het grote bereik bij op en je kunt af en toe spieken hoe het je kind en de oppas vergaat tijdens een avondje uit. Wil je eerst proberen of een portofoon een uitkomst is voor tijdens jouw werk? Installeer dan eens de app Zello. Hiermee maak je binnen no time van je telefoon een portofoon.

 

Delen

Over de schrijver

Sophie Middelkamp

Hallo! Ik ben Sophie Middelkamp. Ik werk als internet marketeer, gespecialiseerd in de telecom en vakantie niches. Doordat ik veel contacten heb in de telecom branche ben ik op de hoogte van de laatste geruchten. Deze geruchten en nieuwsberichten deel ik op kopeniPhone.com zodat jullie deze kennis ook kunnen opdoen. Daarnaast zoek ik de beste iPhone aanbiedingen uit zodat je altijd de beste prijs betaald!

Reageren op het bericht

*

essay writer
write my essay canada
english essay help online