De powerbank, relatiegeschenk 2.0

0

Relatiegeschenken, je hebt ze in soorten en maten. Traditioneel gezien denkt men dan aan pennen, kleding, schrijfblokken en tassen, items die al decennialang populair zijn. Echter met de opkomst van computers en mobile devices (de term voor mobiele telefoons en draagbare minicomputers), is er een geheel nieuwe tak van sport ontstaan binnen dit domein, de nieuwe generatie relatiegeschenken. En dat biedt perspectief. Een van die nieuwe, voor velen inmiddels onmisbare, items is de powerbank, een krachtige, compacte externe batterij voor al je mobile devices.

Het internettijdperk

De wereld verandert snel en hevig, zo ook de zakelijke wereld. Waar men vroeger naar kantoor ging om in zijn kamer aan zijn bureau te zitten werken, is een enorme verschuiving ontstaan naar zogenaamde flexplekken en werken op locatie. En op die plekken is het tegenwoordig niet eens meer nodig om aangesloten te zijn op het elektriciteitsnet. Dankzij de powerbank.

Je hoeft maar bij de gemiddelde coffeecorner naar binnen te kijken en je ziet ze zitten, van student tot kantoormedewerker, solitair aan tafel met een kop koffie, maar toch verbonden met de hele wereld via een laptop, tablet of minipad aangesloten op een powerbank. Draadloos via internet loggen zij in op kantoor of onderwijsinstelling, verwerken zij hun e-mails, schrijven zij hun rapporten, presentaties en artikelen, en delen zij documenten, foto’s en bestanden met collega’s en relaties, die vaak elders buiten kantoor vertoeven.  

De markt verandert mee

Uiteraard verandert ook de markt van relatiegeschenken mee met deze maatschappelijke ontwikkelingen. Niet alleen de wijze van aanbieden en bestellen is aangepast aan de behoeften van de nieuwe generatie, maar ook het aanbod zelf. Geen mens vraagt nog om een catalogus of vult nog een papieren formulier in om per post te bestellen. Slechts weinigen bezoeken nog een echte showroom. Nee, men zoekt en bestelt via de website of de app, en betaalt met de internetbankierenapp. Altijd overal.

Het nieuwe werken vraagt om andere artikelen en daarmee is er dus een geheel nieuwe divisie aan relatieartikelen ontstaan. Een van de handigste items van dit moment is daarbinnen toch wel de powerbank, waardoor zelfs het inpluggen in het stopcontact op locatie tot het verleden behoort. Even thuis opladen, je mobile device ‘connecten’ met je powerbank en je kunt de hele dag gebruik maken van je mobiele werkplek. Kortom, ideaal.

Powerbank als promotietool

Een powerbank is dus uiterst handig, want het verlengt de batterijduur aanzienlijk en daarmee de vrijheid van de gebruiker. Geen oplaadstress meer, geen verlengsnoeren meer door de zaak, geen gevecht meer om dat ene stopcontact. Ze zijn er klein en plat, als een soort creditcard model. Maar ze zijn er ook in kubusvorm, in staafvorm, als cylinder. Sommige zitten aan een sleutelhanger, andere in een keurig etui. Handig en handzaam. En tijdens het gebruik, je begrijpt het al, dan ligt zo’n powerbank de hele dag in het zicht op de tafel in een openbare gelegenheid met andere mobile device gebruikers. Kortom, een uitgelezen kans om je logo en merk te etaleren.

Dus wil je een relatiegeschenk van deze tijd aanbieden, dan is de met jouw logo bedrukte powerbank een uitstekende keuze.

Delen

Over de schrijver

Sophie Middelkamp

Hallo! Ik ben Sophie Middelkamp. Ik werk als internet marketeer, gespecialiseerd in de telecom en vakantie niches. Doordat ik veel contacten heb in de telecom branche ben ik op de hoogte van de laatste geruchten. Deze geruchten en nieuwsberichten deel ik op kopeniPhone.com zodat jullie deze kennis ook kunnen opdoen. Daarnaast zoek ik de beste iPhone aanbiedingen uit zodat je altijd de beste prijs betaald!

Reageren op het bericht

*

essay writer
write my essay canada
english essay help online