De beste wachtwoordbeheer apps voor op je iPhone?

0
Instagram op iPhone

Wanneer je vandaag de dag een smartphone aanschaft dan staat daar meestal de nieuwste versie van het gebruikte besturingssysteem op geïnstalleerd met alle daarbij horende moderne functies. In het geval van een iPhone is dat het iOS besturingssysteem.

Wachtwoorden automatisch opslaan.

Een van de moderne eigenschappen is dat je tijdens het surfen met de browser safari op een iPhone bij het aanmaken of inloggen op een account eenvoudig je inloggegevens kunt opslaan. In tegenstelling tot een aantal jaren geleden zie je dit steeds vaker en wordt het gebruik van een iPhone met je online accounts daarom steeds prettiger.

Iedereen heeft tegenwoordig wel enkele online accounts nodig. Of dit nu voor een sportschoolabonnement, overheidszaken, school, andere abonnementen of gewoon inloggegevens voor een willekeurige website zoals Youtube zijn. We maken steeds vaker gebruik van de vele diensten op het internet en daarbij hoort vaak een account. In 2018 had de gemiddelde Nederlander zo’n 25 online accounts.

Wachtwoorden

De vele online accounts maken het onoverzichtelijk.

Voor elk account heb je weer een inlognaam en wachtwoord nodig. En om dit allemaal zo veilig mogelijk te houden wil je dat deze inloggegevens elke keer weer anders zijn zodat niemand ze kan raden en vervolgens aan de haal gaat met jouw gegevens.

Wachtwoordbeheer op Iphone heeft beperkingen.

Het opslaan van je wachtwoorden op je Iphone is daarom erg handig en efficiënt. Zo hoef je niets al je wachtwoorden te onthouden en kun je bij een Iphone X, XR of XS zelf met je Face ID toegang krijgen tot al je inloggegevens. Redelijk veilig dus. Toch is er een maar.

Je iPhone is niet de enige plek waar je inlogt en nieuwe accounts aanmaakt. De meesten van ons beschikken ook over een computer als in een desktop of laptop. En sommige mensen gebruiken bijvoorbeeld weer een tablet / iPad.

Wachtwoorden

Wachtwoord vergeten bij inloggen op ander apparaat.

Jouw online gegevens opslaan op je iPhone is super handig totdat je vanaf een ander apparaat wilt inloggen. Hier ontstaat de frustratie van het niet meer weten wat je wachtwoord is. Ook wanneer je eerder een nieuw account hebt aangemaakt voor een website op een computer waar je later op je iPhone wilt inloggen. Komt deze frustratie weer terug. Je telefoon weet immers niet welk wachtwoord je op je computer hebt ingevoerd en heeft deze dus ook niet automatisch opgeslagen. Kortom je iPhone synchroniseert niet met al je andere apparaten.

Wachtwoorden

Betere en andere wachtwoordbeheer apps.

gelukkig is dit vrij eenvoudig op te lossen door het gebruik van een zelfde soort software maar dan die wel op al je apparaten gebruikt kan worden en altijd in-sync is. Dit betekent dat wanneer je een dergelijk wachtwoordbeheer app gebruikt op al je apparaten je nog maar een hoofdwachtwoord hoeft te onthouden en je vanaf elk apparaat altijd toegang hebt tot al je online accounts met inloggegevens.

Voorbeelden van zulke wachtwoord management apps zijn die van Roboform, Password Boss, Avast, Dashlane, Lastpass etc. Al deze zogenoemde password managers hebben een sync functie. Zijn beschikbaar voor alle apparaten zoals Apple en android devices, maar ook voor desktops en laptops. Hier lees je meer over deze apps en wat een wachtwoordmanager is.

Ook de browser extensies maken het makkelijker.

Daarnaast hebben ze allemaal meerdere browser extensies waarmee je voor elke browser, Safari, Firefox, Google Chrome of Microsoft Edge de manager kunt installeren en er gebruik van kunt maken.

Andere grote voordelen van dit soort apps zijn, dat ze niet alleen je wachtwoorden veilig bewaren. Ze helpen je ook met het bedenken van niet te kraken sterke unieke wachtwoorden wanneer je dat wilt zoals bijvoorbeeld bij het aanmaken van een nieuw online account.

Delen

Over de schrijver

Sophie Middelkamp

Hallo! Ik ben Sophie Middelkamp. Ik werk als internet marketeer, gespecialiseerd in de telecom en vakantie niches. Doordat ik veel contacten heb in de telecom branche ben ik op de hoogte van de laatste geruchten. Deze geruchten en nieuwsberichten deel ik op kopeniPhone.com zodat jullie deze kennis ook kunnen opdoen. Daarnaast zoek ik de beste iPhone aanbiedingen uit zodat je altijd de beste prijs betaald!

Reageren op het bericht

*

essay writer
write my essay canada
english essay help online