Aantal iPhone reparaties explosief gestegen

0

Aantal iPhone reparaties explosief gestegen

Het aantal smartphones in Nederland is al een aantal maanden flink gestagneerd, opzich logisch wanneer we de smartphone penetratie in Nederland bekijken via het CBS. Maar liefst 93% van alle Nederlanders is inmiddels in het bezit van een smartphone, een bizar aantal! Het stagnerende aantal smartphones neemt wel een andere opvallende stijging met zich mee, dat is een stijging binnen het aantal gerepareerde toestellen, en dan met name de reparatie van iPhone toestellen. Na aanvullend deskresearch gedaan te hebben blijkt deze ontwikkeling meer dan logisch, hieronder een uitgebreide beschrijving waarom het logisch is dat met name de iPhones van Apple vandaag de dag veel gerepareerd dienen te worden binnen een stagnerende smartphone markt.

Opkomst van Apple toestellen

In de jaren van 2008 en 2009 zijn er enorm veel Apple toestellen verkocht in Nederland. Al deze toestellen zijn via de tweedehands markt weer in omloop gekomen en gaan logischerwijs mankementen krijgen, dit resulteert automatisch in meer reparaties. Na 2009 kwamen er meerdere smartphone fabrikanten op de markt met verschillende smartphones, echter bleef Apple marktleider in Nederland en verkochten zij nog steeds veruit de meeste smartphone toestellen. Tot 2014 is dit altijd zo geweest, vanaf 2014 kreeg Apple het lastig tegen grote concurrent: Samsung. Doordat Apple tot 2014 altijd marktleider is geweest en dus het grootste deel van de smartphone bezitters in Nederland een iPhone in bezit had, resulteert dat nu in een explosie aan iPhone reparaties in Nederland. Alle eerder verkochte toestellen krijgen langzaam mankementen en deze dienen hersteld te worden.

Binnen enkele maanden valt dus ook te verwachten dat het aantal Samsung reparaties zal gaan stijgen. 2/3 jaar geleden begon Samsung een steeds groter marktaandeel te verkrijgen en dat zal nu gaan resulteren in meer reparaties, daarnaast wordt dus verwacht dat het aantal iPhone reparaties nu wel aan het pieken is en gestaag af zal gaan nemen en overige smartphone merken op gaan komen op het gebied van reparatie.

Delen

Over de schrijver

Sophie Middelkamp

Hallo! Ik ben Sophie Middelkamp. Ik werk als internet marketeer, gespecialiseerd in de telecom en vakantie niches. Doordat ik veel contacten heb in de telecom branche ben ik op de hoogte van de laatste geruchten. Deze geruchten en nieuwsberichten deel ik op kopeniPhone.com zodat jullie deze kennis ook kunnen opdoen. Daarnaast zoek ik de beste iPhone aanbiedingen uit zodat je altijd de beste prijs betaald!

Reageren op het bericht

*

essay writer
write my essay canada
english essay help online